0

Г ерманската тенис-икона Борис Бекер няма да бъде в Ню Йорк за началото на мачовете от Откритото първенство на САЩ по тенис днес, обяви адвокатът му пред ДПА. Шампионът от 1989-а година от турнира има проблем с визата и това е причината да се забави пътуването му.

Телевизията Sportdeutschland.TV изненадващо се сдоби с правата за излъчване на турнира на германска територия в периода 2023-а до 2027-а година, а преди три седмици обявиха и Борис Бекер за свой експерт. Тогава той обяви, че ще присъства лично на мачовете в Ню Йорк и името му е изчистено.

"Клиентът ми кандидатства за необходимата виза за САЩ навреме и се надява тя да бъде предоставена своевременно", каза адвокатът на Бекер Кристиан-Оливер Мозер, цитиран от БТА.

Вече 55-годишният Бекер имаше доста проблеми с финансовите институции, обяви и личен фалит. Миналата година дори излежа осем месеца затвор поради укриване на активи по делото за личния фалит.

Сега последната информация е, че той ще започне да коментира мачовете от студиото в Германия, а в момента на получаването на визата ще пътува за Ню Йорк. Адвокатът му обяви още веднъж, че става дума за техническа причина, а не за проблем от юридическо или административно естество.