0

Т айсън Фюри е готов за завръщане на ринга, въпреки че упорито твърди, че се е оттеглил от бокса. Според британския вестник „Дейли Мейл“ Циганския крал вече е започнал преговори за обединителен мач за всички титли срещу победителя от реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа. Двамата ще се срещнат на 20 август в Джеда, а кралската фамилия на Саудитска Арабия иска страната да приеме и евентуален бъдещ мач, който ще излъчи първия безспорен световен шампион по бокс в тежка категория от 2000 г. насам.

Фюри държи пояса на Световния боксов съвет (WBC) и все още не го е овакантил, въпреки че твърди, че е приключил с бокса още от победата срещу Дилиан Уайт през април. Усик е носител на останалите три световни титли – на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF), a Джошуа ще се опита да си върне поясите на 20 август. Очаква се реваншът между двамата да бъде обявен официално другата седмица. 

„Дейли Мейл“ твърди, че Саудитска Арабия искат мача между Фюри и победителя от Усик – Джошуа II да е през декември. Целта е да се проведе в дните между полуфиналите и финала на световното първенство по футбол в Катар, вероятно на 17 декември, тъй като в региона ще има стотици хиляди фенове заради мондиала. 

Източник, близък до управляващите в Саудитска Арабия, каза пред „Дейли Мейл“: „Сега светът ще гледа към нас заради реванша между Джошуа и Усик, а това ще е като прелюдия преди двубоя между Тайсън Фюри и победителя за абсолютната световна титла. Това ще е събитие, което ще определи цяло поколение, ще е сравнимо с Тътена в джунглата между Мохамед Али и Джордж Форман“.