0

С едемкратният олимпийски златен медалист Кейлъб Дресел не успя да се класира за Световното първенство по водни спортове в Япония този месец след разочароващи резултати на националното първенство на САЩ в Индианаполис.

В последния си шанс да влезе в отбора на САЩ, Дресел завърши 22-и в предварителните серии на 50 метра свободен стил, на 1.07 секунда зад лидера.

По-рано през седмицата той се класира трети на 50 метра бътерфлай, пети на 100 метра бътерфлай и 19-и на 100 метра свободен стил и няма да плува на Световния шампионат, който ще се проведе от 14 до 30 юли във Фукуока.

Трудностите на Дресел не бяха съвсем неочаквани, тъй като 26-годишният американец не се е състезавал на голямо първенство, откакто внезапно се оттегли от Световното в Будапеща миналото лято заради здравословен проблем.

"Той е много щастлив от моментната си форма", каза старши треньорът на Университета във Флорида Антъни Нести, цитиран от SwimSwam.

"Психически той е ок, физически, все още не. Но като цяло се чувства добре. Сега му трябва една година тренировки и ще се оправи", добави той.

В отбора на САЩ се надяват Дресел да си възвърне формата си за Игрите в Париж през следващото лято.