0

С елекционерът на женския ни волейболен отбор Лоренцо Мичели обяви, че иска да продължи да работи с тима, въпреки отпадането му от световното първенство след 4 загуби. Днес нашите отстъпиха на Канада и записаха най-слабото си представяне на Мондиал досега.

"Опитахме се да намерим правилната шестица на игрището. Нямахме необходимата нагласа и загубихме заради технически грешки. Опитахме в последния гейм да направим промени. Не успяхме да намерим правилната химия.

Знам какво трябва да направя. Ще обсъдим какви са целите и проектите пред този отбор. Моето желание е да продължа с тима. Искам да се извиня на всички за лошите резултати. През лятото видяхме, че можем да победим Канада, а сега реалността е друга. 

Трябва да си научим уроците. Лятото беше много добро, с доста млади състезателки. Заслужихме си загубата срещу Канада днес. Всеки един на полето се опита да направи максималното, но никой не искаше да завършим участието на Световното първенство по този начин. Имаше твърде много емоции още в първия мач срещу Германия, но сега трябва да приемем станалото."

За проклятието на зеления екип, с който нашите играха срещу Канада, пък заговори Гергана Димитрова.

"Виждаше се, че момичетата нямат сила. Караха го само на желание. Не очаквах толкова добра игра от страна на Канада. Надиграха ни. Имаше малшанс в някои ситуации. Всички знаят за проклятието на зеления екип, но не искам това да бъде оправдание. Със сигурност ще има крачка назад, ако по-опитните от състава си тръгнат“, заяви тя.