0

Б ългария загуби от Словения с 0:3 гейма във втория приятелски мач между двата тима в София, като записа второ поражение от съперника. Това бе последна контрола преди отпътуването на нашите за Лигата на нациите. Селекционерът Николай Желязков направи кратко обобщение на двата мача.

„Позитивно е, че играхме с един от най-силните отбори в Европа. Неприятно е, когато се губи, има горчивина. Но в крайна сметка направихме четири контроли срещу два от най-добрите в Европа. На моменти играхме добре, на моменти не успявахме, но това са нормални неща. Липсва ни майсторство да прочитаме ситуации, които са елементарни, да ги отиграем спокойно.

рябва време за това, момчетата трябва да узреят. Дано по-бързо да стане този процес, изисква се смелост. Днес подходимхе по-смело, но мисля, че като цяло на моменти ни липсва майсторство в тези ситуации. Имаме какво да научим от Словения. В такива ситуации те реагират много добре, запазват самообладание. Ние нямаме търпение да продължим да играем. Опитваме се това нещо да го подобрим, тренираме, но трябва време.

Подготвихме се добре за Лигата на нациите. Отборът тренира усилено. Физически сме здрави, нямаме никакви здравословни проблеми от дълго време. Това е изключително позитивно, липсва ни единствено самочувствие и самоувереност в нашите сили. Надявам се на успехи в Лигата на нациите, за да придобием нужното самочувствие. Пожелавам кураж и смелост на момчетата.“