0

Р афаел Надал ще има малко по-специален мач в четвъртия кръг на „Ролан Гарос“. Носителят на рекордните 13 титли в турнира си осигури място на осминафиналите след успех с 6:3, 6:2, 6:4 срещу Ботик ван де Зандсхулп (Бел). Следващият съперник на Рафа ще е Феликс Оже-Алиасим (Кан), чийто треньор е не кой да е, а чичото на Надал – Тони, който е с основен принос за успехите му през годините.

„Вече говорих с Тони. За мен е много просто – той е мой чичо. Не мисля, че той иска аз да загубя, но той е професионалист и е с друг играч в момента“, каза Надал. 

Той обясни, че няма проблем с това, че ще играе срещу тенисист, подготвян от чичо му: „Не знам какво ще стане, дали чичо ми ще бъде на трибуните или не, но аз нямам. Знам какви са чувствата между двама ни. Знам, че той иска най-доброто за мен. Сега обаче помага на друг тенисист.“

Тони Надал е с основен принос за голяма част от успехите на Надал. Той му бе треньор при 14 от неговите 21 титли в Големия шлем, включително девет от 13-те на „Ролан Гарос“. През 2016 Тони се оттегли от тура и стана главен треньор на академията на Надал в Майорка. Той бе заместен от Карлос Моя, който все още е треньор на Рафа.