0

О лимпийският шампион в борбата Семен Новиков сподели, че следващата му голяма цел е световната титла догодина. Той донесе златен медал за България от Игрите в Париж.

Семен Новиков говори за своето тежко минало, както и за родителите си, които все още живеят в Харков (Украйна) в предаването „Здравей, България“ по NOVA.

„Наистина тежи този медал, защото моят път беше много дълъг”, започна своята история борецът, който живее и тренира у нас от 2021 година.

„За първи път влязох в залата на 6 години, покани ме моят първи треньор, беше съсед и приятел на родителите ми в Харков. Роден съм в Харков. В началото не харесвах много борбата, тренирах, отказвах се, после се връщах. На 15-16 години започнах да разбирам, че съм влюбен в този спорт“, сподели Новиков.

„В момента родителите ми не работят там, нямат работа“, продължи историята си той.

Семен Новиков не пропусна за пореден път да благодари на Данаил и Гриша Ганчеви, които са му помогнали в трудния момент.

„Имах подкрепа от тях, дори при контузията. Нямам братя и сестри“, сподели още Новиков.

„Винаги съм спокоен, който ме познава, знае това. Имам приятели тук, вече три години съм тук, но те са повече от националния отбор, защото там общуваме повече“, коментира още борецът.
Шампионът от Париж обяви, че следващата му голяма цел е световната титла.

Семен Новиков беше единият от двамата ни олимпийски представители, които развяха родния трибагреник по време на церемонията по закриване на олимпийските игри.