0

Н осителят на Купата на България по баскетбол за мъже от последните два сезона Рилски спортист отпадна от надпреварата след поражение от Черноморец в първия четвъртфинал на тазгодишното издание на турнира. 

Бургазлии победиха самоковци за втори път в рамките на по-малко от седмица, като този път надделяха с 82:78 (15:29, 18:10, 23:9, 13:21, 13:9) след продължение в „Арена София“ в столицата, където се провежда Финалната осмица от днес до петък, 24 март.

Черноморец очаква на полуфиналите утре от 18:00 часа победителя от втория четвъртфинал между Левски и Берое. 

Рилски спортист и Черноморец изиграха много оспорван двубой, като самоковци пропиляха преднина от 18 точки през първото полувреме, но направиха и повече грешки (21-12).

Джордан Тъкър бе най-резултатен за успеха на Черноморец с 22 точки, 6 борби и 3 асистенции, а Георги Боянов оформи „дабъл-дабъл“ от 16 точки и 17 борби.

За Рилски спортист Александър Янев завърши с 16 точки и 8 борби, а Брандън Рандълф се отчете с 15 точки, 4 борби и 4 асистенции.

Запитан дали се притеснява за поста си след загубата, наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров обяви:

"Не се притеснявам за мястото си. Има война в Украйна и ужасяващи неща по света. Дали ще те сменят като треньор и ще загубиш работата си, има много друга по света. Джордж Карл, когато го избраха през 2012 г. за най-добър треньор в НБА, един месец по-късно го уволниха. Той тогава каза, че най-сигурното в треньорската професия е, че ще те уволнят. Аз си върша работата супер съвестно и по най-добрия начин. Вярвам в играчите и момчетата и ще продължа да го правя. Дали ще съм тук или на друго място, винаги ще бъда професионалист", каза наставникът.