0

С ерeна Уилямс се сбогува с тениса, след като отпадна в третия кръг на US Open. Легендарната американка загуби с 5:7, 7:6 (4), 1:6 от Алия Томлянович (Авл). Очаква се това да е последният мач в кариерата на Серена, която навършва 41 другия месец. В началото на август американката обяви, че започва да се „отдалечава“ от тениса и, макар и да не съобщи, че се оттегля официално, се очаква това да стане след US open.

Това слага край на бляскавата ѝ 27-годишна професионална кариера, в която тя спечели 23 титли в Големия шлем и е считана от мнозина за най-великата тенисистка в историята. 

Срещу Томлянович Серена успя да се върне в мача, след като загуби първия сет. Тя взе втория с тайбрек, но в третия не издържа на темпото на съпрерничката си. Серена, която е 605-а в света в момента, след като не бе играла повече от година, спаси 5 мачбола, но се пречупи на шестия.

След мача всички на „Артър Аш Стейдиъм“, корта, на който Серена спечели първата си титла в Големия шлем през 1999 г., както и още пет след това, станаха на крака, за да изпратят американката. Тя помаха за сбогом на публиката, а от колоните тръгна песента „Simply The Best” на Тина Търнър. 

На US Open Серена успя да отстрани световната №2 Анет Контавейт във втория кръг. Попитана дали няма да преосмисли решението си за оттеглянето след мачовете, които изигра тази седмица, Уилямс каза: „Играя все по-добре. Трябваше да започна по-рано тази година. Не мисля, че ще променя решението, но никога не се знае.“