0

С ерена Уилямс призна, че все още мисли за завръщане в тениса, въпреки че се оттегли през миналата година. Носителката на 23 титли от Големия шлем спря след US Open, където стигна до трети кръг. Серена и преди намекваше за завръщане, а сега призна, че се чувства разкъсана, защото все още може да играе на много високо ниво.

„В момента съм повече в мир със себе си. Интересно е. Чувствам се и разкъсана, защото все още мога да играя на много, много, много високо ниво. Винаги обаче съм искала да си тръгна от тениса, докато все още съм на високо ниво. Исках и да се оттегля, докато съм здрава и имам качество на живот. Преди играех по-често, но напоследък не играя толкова много. И ми липсва. Казвам си: „Боже, трябва да изляза на корта.“ Но е трудно за мен да го направя. Онзи ден играх, а след това си казах: „Няма начин да не играя професионален тенис.“ Буквално няма извинение. Трудно ми е, защото когато играя, си казвам, че все още съм много добра. А не са много хората, които могат да го кажат“, заяви Серена. 

Тя обаче сподели и колко се наслаждава на „баланса“ и „забавлението“, които ѝ дава новият ѝ живот. 

„Играя тенис буквално цял живот. Сега се отдалечавам малко по малко. Обичам и другите неща, които правя“, допълни Серена.