0

С ерена Уилямс обвини тенис организациите в прилагане на двойни стандарти. Бившата №1 в света заяви, че „вероятно е щяла да бъде в затвора“, ако се беше държала като Александър Зверев. Германецът предизвика скандал на турнира в Акапулко (Мекс), където удари с ракетата си стола на съдията Алесандро Германи и то няколко пъти след загуба в мач на двойки. Зверев беше дисквалифициран от турнира и му бе наложена глоба от 40 000 долара. Все още не е ясно дали той ще получи допълнително наказание.

Според Уилямс, която преди няколко дни се появи на седмицата на модата в Париж и изненада с нова прическа, тя щеше да бъде санкционирана много по-сериозно, ако беше направила нещо подобно.

"Това са двойни стандарти. Аз вероятно щях да съм в затвора, ако бях направила нещо такова. Не се шегувам. Има двойни стандарти и като видя нещо такова, си мисля – какво щеше да стане, ако го бях направила аз?", каза пред CNN Уилямс.

Тя заяви още, че веднъж е била на "пробация", визирайки наказанието си от 2009 г., когато я санкционираха за агресивно поведение срещу съдия след полуфинала на US Open, загубен от Ким Клайстерс. Тогава женската тенис асоциация ѝ наложи условно наказание от 2 години и я предупреди, че ще бъде извадена от тениса при ново подобно нарушение. Освен това Серена плати глоба от 175 000 долара заради гневната си тирада срещу съдия на линията. 

През 2018 г. Уилямс обвини съдията на стола Карлос Рамос в двоен стандарт по време на финала на US Open срещу Наоми Осака. Тогава ѝ бе отнет гейм заради това, че нарече рефера „крадец“, а впоследствие тя загуби мач. След финала Уилямс каза, че никога не е отнеман гейм на мъж, който е нарекъл съдия „крадец“.

Серена има общо 4 загубени финала в Големия шлем от 2017 г. насам и все още не може да стигне до 24-ата си титла, с която ще изравни вечния рекорд на Маргарет Корт. Тя планира да играе на "Ролан Гарос" през май.

"Трябваше да имам 30 или 32 титли – пошегува се Уилямс. - Трябваше вече да държа рекорда, имах толкова много възможности. Но не се предавам."