0

Е дин от най-успешните български планински бегачи Шабан Мустафа потвърди участие на предстоящия тази неделя Витоша летен фест 2022. В последния уикенд изтъкнатият ни състезател записа престижно второ място на авторитетния маратон в Цермат, Швейцария. 43-годишният служител в Община Сунгурларе финишира с време 3.06:55 ч. и така спечели за втори път сребърен медал в това състезание. Само преди по-малко от месец многократният победител и рекордьор в планинското бягане отново спечели златния медал на маратон в Лихтенщайн - на LGT Alpin Marathon, с време 3.04:05 ч. 

Осмото издание на Витоша летен фест е тази неделя от 11 ч. на х. Момина скала. Спортният празник се организира от „София – европейска столица на спорта“ и включва планинско колоездене, планинско бягане с атрактивен награден фонд, туристически поход, безплатен алпийски тролей над Боянската река, народни танци, песни, томболи, много игри с награди и веселие. Отново за доброто настроение ще се погрижи популярният и обичан народен певец Александър Александров – Алекс.

Шабан вече е печелил на Витоша летен фест – през 2017 г. той бе най-бърз в третото издание по 12-километровото трасе. Редом до него сега се очаква да застанат и други изтъкнати състезатели в планинското бягане и колоездене. Стартът на атлетите по маршрут „Кумата“ е в 11.00 ч., велосипедистите потеглят в 11.10 ч. за една или три обиколки по 7/20 км трасе „Копитото“, а в 11.20 ч. е началото на туристическия поход (без регистрация) по 3.5 км маршрут „Обичам Витоша“ с продължителност около 2 часа.  

Регистрацията за състезанията това лято отново е без стартова такса, а линкът за записвания е: https://bit.ly/3PJ4QQk.  Там ще намерите Наредба, детайлна информация, карта на трасетата, условията за участие, възрастовите групи, наградите и подробности за безплатния транспорт за участниците и др. Предварителното записване ще направи участието в деня на състезанието далеч по-комфортно. В деня на феста автомобилите ще бъдат допускани и паркирани до Златни мостове.

„София – европейска столица на спорта“ ви кани да изживеем отново заедно един незабравим ден пълен със спорт, забава, фолклор и активности сред прохладата и красотите на планината.

Витоша Летен Фест – тази неделя, 10 юли, след 10 ч. пред хижа „Момина скала“.