0

М ъжкият национален отбор на България по волейбол записа загуба в четвъртия си мач от европейското първенство, на което сме съдомакин. Воденият от Пламен Константинов тим отстъпи на Хърватия с 1:3 (25:22, 16:25, 22:25, 21:25) в среща от група В на надпреварата, изиграна във Варна. 

Така нашите момчета паднаха на третата позиция с 6 точки (2 победи, 2 загуби), колкото има и четвъртият Испания. Хърватите са втори с 8 точки (3 победи, 1 загуба). 

Въпреки силния старт на мача и доминацията в дадени моменти, момчетата на Пламен Константинов допускаха и доста колебания в играта си. Впоследствие и късметът ни изневери, а настроението падна и нашите не успяха да догонят съперника.

Селекционерът Пламен Константинов извъртя буквално целия състав в опит да промени ситуацията на терена, но уви, не се служи.

Утре (4 септември) тимът ни почива, а на 5 септември (вторник) ще изиграе последния си в групата - срещу Словения. 

За да избегнем четвъртата позиция в групата, която ни праща срещу силния тим на Франция в елиминациите, победата срещу словенците - трикратни вицешампиони (2015, 2019, 2021 г.), е задължителна. На старта на Лига на нациите този сезон нашите се справиха вече със Словения.

Утре надпреварата продължава с нови два двубоя в нашата група. От 17:30 часа играят Украйна и Финландия, а от 20:30 часа е срещата между Хърватия и Словения.