0

Р умънката Симона Халеп се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън" след победа над поставената под номер 4 в схемата Паула Бадоса с 6:1, 6:2 за само 59 минути игра.

Това е пети четвъртфинал за Халеп на "Уимбълдън" и 16-и в турнирите от Големия шлем в кариерата и.

Шампионката за 2019 година показа превъзходен тенис и напълно надигра испанката, като и даде само три гейма. Халеп завърши срещата с 9 непредизвикани грешки срещу 20 за Бадоса и със 17 печеливши удара срещу 7 за противничката и.

За място на полуфиналите Халеп ще играе с американката Аманда Анисимова, която се справи с 6:2, 6:3 със сензацията на турнира Армони Тан от Франция.

Подобно на Халеп, Анисимова имаше много сериозно предимство и в двата сета и реализира общо четири пробива, като не даде нито един такъв шанс на Тан.

В другия четвъртфинал ще се срещнат Елена Рибакина от Казахстан и Айла Томлянович от Австралия.

Поставената под номер 17 Рибакина се наложи със 7:5, 6:3 над хърватката Петра Мартич и за пръв път е на четвъртфиналите на "Уимбълдън". Тя записа 26 печеливши удара в полето на Мартич и имаше тотален контрол над мача, който започна с 3:0 гейма в нейна полза.

За Рибакина това е второ класиране на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, като първото бе преди година на "Ролан Гарос".

За втора поредна година на четвъртфиналите ще играе австралийката Айла Томлянович, която в най-равностойния мач за деня при дамите се наложи с 4:6, 6:4, 6:3 над французойката Ализе Корне. 

Корне измъкна първия сет с 6:4, след като успя да реализира три пробива, но във втория ролите се размениха и Томлянович бе тази, която спечели на три пъти подаването на съперничката си.

В третия сет пробивите продължиха да следват често-често, като в крайна сметка те отново се оказа повече в полза на Томлянович.