0

Ш ампионът в Евролигата Панатинайкос е отправил мегаоферта в опит да привлече българската баскетболна звезда Александър Везенков.

ПАО е предложил 17 милиона евро заплата и 3-годишен договор на Александър Везенков в опит да го върне обратно в Европа, съобщи гръцкото издание „gazzetta.gr“.

Българинът имаше труден първи сезон в НБА с екипа на Сакраменто Кингс, като бе пренебрегван от старши треньора на „кралете“ Майк Браун.

Освен Панатинайкос, оферта към Везенков има и от страна на бившия му тим Олимпиакос, който е предложил 10 милиона евро и тригодишен договор на крилото, за да се завърне обратно в тима.

Пред Везенков все още стои и възможността да изпълни договора си със Сакраменто Кингс и да остане в НБА или да се надява да бъде част от сделка, която да го изпрати в друг отбор в Лигата на извънземните.

Специализираният баскетболен журналист Сотирис Ветакис от изданието „Sports DNA” обаче попари всички европейски отбори, имащи намерение да привлекат в редиците си българския баскетболист.

“Везенков вече не е толкова негативно настроен към НБА. Той е решен да се възползва от втори шанс в Лигата, където и да му бъде предоставен“, написа Ветакис в социалната мрежа „Х“.

През сезон 2023/24 Саша игра в 42 мача за Сакраменто и отбеляза средно 5,4 точки, 2,3 борби при 37,5% стрелба зад арката. Той оставаше на паркета по 12,2 минути средно на мач.