0

П илотът на Ферари Шарл Льоклер даде най-добро време в първата тренировка преди неделното състезание за Гран при на Сингапур, 18-и кръг за сезона във Формула 1.
На пистата "Марина Бей" монегасецът записа време от 1 минута и 31,763 секунди. Той изпревари със 76 хилядни от секундата британеца Ландо Норис, който се нареди втори. Зад пилота на МакЛарън пък остана другият представител на Ферари Карлос Сайнс-младши. Испанецът бе трети в тренировката на 0,189 секунди зад съотборника си Льоклер.

Четвърто време в тренировката постигна световният шампион Макс Верстапен от отбора на Ред Бул. Нидерландецът бе по-бавен с 0,334 секунди от най-доброто време.


Изненадващо пето време в тренировката постигна японецът Юки Цунода. Пилотът на РБ бе по-бавен от Льоклер с точно половин секунди, а шести след него се нареди победителят от предишното Гран при в Баку Оскар Пиастри. Австралиецът от тима на МакЛарън изостана с 0,606 секунди от първото място.
Втората тренировка по градската писта в Сингапур ще се проведе от 16.00 часа българско време. За разлика от първото занимание обаче тя ще бъде на изкуствено осветление, на каквото ще се проведе и състезанието в неделя, пише БТА.