0

Ш ефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф призна, че звездата на Ферари Шарл Льоклер е „на радара” на бившите шампиони като потенциален заместник на Люис Хамилтън. 

В момента няма яснота дали 7-кратният световен шампион ще подпише нов договор с Мерцедес, както и, ако се случи това, то кога точно ще стане. 

В последните седмици отново се засилиха слуховете, че британецът ще се оттегли след края на настоящия сезон, а за мястото му все по-упорито се спряга Льоклер.

Пилотът от Монте Карло обясни в Баку, че няма намерение, поне засега, да напуска Ферари и повтори, че иска да стане световен шампион с италианския тим, но също така не изключи възможността един ден да се състезава за Мерцедес. 

„Единственият път, когато говорих с Шарл беше на летището в Мелбърн, за да си намерим изхода, от който да се качим на самолета – заяви Волф. – Шарл е супер и в дългосрочен план той присъства на радара ни, но не и в кратко и средносрочен план. Никой не оспорва възможностите на Шарл и той е добро момче. Но той е на 100 процента отдаден на Ферари, а ние сме на 100 процента посветени на това да подпишем нов договор с Хамилтън.” 

Контрактът на Люис изтича в края на този сезон, а Волф вече призна, че има вариант Хамилтън да си тръгне, ако Мерцедес не успее да му осигури автомобил, с който той да спечели рекордна осма световна титла във Формула 1.