0

М икаела Шифрин го направи! Американската звезда в ските спечели гигантския слалом за жени в Оре, Швеция и записа 86-а победа в кариерата си. Така тя изравни легендата Ингемар Стенмарк, който държи рекорда от 1989 година, когато записа последния си успех.

Шифрин поведе още след първия манш днес, а във втория даде 6-о време, но то й бе достатъчно да триумфира с победата с общ резултат от 1:54,64 мин.

Втора, с изоставане от 0,64 сек. след нея завърши италианката Федерика Бриньоне, която даде първо време във втория манш. На почетната стълбичка се качи и Сара Хектор от Швеция, на 0,92 сек. от победителката.

След финала Шифрин не сдържа емоциите си: 

„Това е впечатляващ ден. Още преди втория манш знаех, че печеля купата в гигантския слалом. Така че просто трябваше да се боря за победата. Имах проблем с видимостта, защото в първия манш светлината бе добра, но във втория се стъмни и наистина трябваше да се боря с този проблем. 

След като спечелих голямата световна купа и тази в слалома днес мечтата ми беше да спечеля купата в гигантския слалом и го направих.

Най-невероятното е да ме споменават със Стенмарк в едно изречение! Удоволствие е да съм на върха със Стенмарк, но за мен все още мисля, че това не трябваше да се случва на това ниво. Ако ми беше казал някой, когато бях на седем, че ще бъдеш на същото ниво като него, щях да тичам в къщата и около нея цяла нощ, това означава за мен..."