0

И стински студен душ заля почитателите на волейбола у нас! Националният ни мъжки състав загуби от пълния аутсайдер Мексико в последния си мач от световното първенство в Полша. 

Момчетата на Николай Желязков не успяха да реализират 5 мачбола и отстъпиха на „ацтеките“ с 2:3 (25:20, 20:25, 23:25, 25:23, 16:18).

Това бе трета загуба на нашите на световното, след като преди това бяха тотално надиграни от силните отбори на Полша и на САЩ с по 3:0.

Че България напусна световното бе ясно още преди този мач, тъй като нашите бяха с най-слабите показатели от всички трети отбори в групите, а сега освен че останаха четвърти в потока си, тимът ни записа и най-слабото представяне на България на мондиал. В досегашните си 19 участия мъжкият ни отбор не е излизал от топ 16, а сега е изправен пред угрозата да е на последно място от всички 24 участници.

В залата в Катовице волейболистите ни бяха подкрепяни и от женския ни тим, който e в Полша за предстоящите контроли с "дружина полска". 

Истинско недоумение от развоя на мача изрази след неговия край и капитанът на тима ни Цветан Соколов: „Досега такова чудо не ни се е случвало, да показваме такъв волейбол в националния отбор! Те си ни надиграха, имаха повече желание от нас, за жалост. Играхме сякаш сме загубили още преди да излезем на терена. Не бива да се оправдаваме с напрежение, не ни се получаваше играта“, каза Цецо пред MaxSport1.

„Мисля, че амбициите на този отбор бяха да продължи напред и след двете загуби ментално не успяхме да се съберем. Винаги в такива моменти ни е било трудно. Опитахме се, направиха момчетата, каквото можаха. Аз смятам, че отборът на Мексико имаше един диагонал, който на практика не успяхме да спрем. Те играха самоотвержено в защита, а ние бяхме много нервни на игрището. Със сигурност неприятна загуба, няма какво повече да кажем“, бе коментарът на селекционерът Николай Желязков.