0

Т ежък удар понесе националният ни отбор по вдигане на тежести, след като един от най-добрите ни състезатели в последните години – европейският шампион от Тирана 2022, четвърти в света от Ташкент 2021 и пети на олимпиадата в Токио Христо Христов отпадна от световното първенство в Колумбия заради коронавирус, съобщава вестник "Мач Телеграф".

Христо се готви отделно от отбора в последно време и трябваше този уикенд да вдига на републиканското в Хасково, където да покаже резултат, който да убеди старши треньора Иван Иванов да го вземе на световното. Там по предварителни заявки Христо бе първи с 410 кг двубой в кат.109 кг.

„Христо няма да пътува за Колумбия, защото е с коронавирус. Той беше на състезания в Германия в последно време и след като се е върнал у нас, е почувствал неразположение. Жалко, защото той беше с висока заявка и, ако бе поддържал добра форма, със сигурност щеше да вземе медал“, заяви за „Мач Телеграф“ олимпийският, четирикратен световен и петкратен европейски шампион Иван Иванов.