0

Световният шампион за младежи в гигантския паралелен слалом Тервел Замфиров спечели титлата в паралелния слалом на Откритото първенство на България по сноуборд в Банско. 

18-годишният талант Замфиров, който беше най-бърз в квалификациите, изпревари на финала Радослав Янков и взе реванш за загубата си от голямата звезда на българския сноуборд Янков в спора за златото вчера в паралелния гигантски слалом.

Българите окупираха подиума, след като в спора за бронза световният шампион за младежи в дисциплината Петър Гергьовски надделя над сънародника си Александър Кръшняк.

Младото лъвче Замфиров победи Радо Янков в Банско (ГАЛЕРИЯ)
сноуборд Банско открито първенство на България сноуборд Банско открито първенство на България сноуборд Банско открито първенство на България
44

В надпреварата при жените състезателките на Чехия доминираха и обраха отличията. На финала Адела Кецликова спечели срещу Софи Биегелова. С бронза се окичи Хана Отипкова. 
 
В класацията за националния шампионат златото взе Живка Узунова, която се нареди на пето място в общото класиране. Националната шампионка в паралелния гигантски слалом от вчера Йорданка Андонова завърши втора от българките и шеста в генералното подреждане, а Савина Димитрова взе бронза от първенството на България, след като завърши осма в крайното класиране.