0

А риф Маджид се отказа от намерението си да подава оставка като президент на Българската федерация по вдигане на тежести.

В ефира на БНР бизнесменът каза, че е преосмислил решението си. 

Само 24 часа по-рано, след проведения Управителен съвет, на който 13 клуба поискаха оставката му, Маджид бе казал, че се отказва от поста си, тъй като повече няма сили да се занимава с проблемите тежката атлетика.

"Естествено, че преосмислих решението си след тези атаки, които се наложиха върху мен и моето име. В следващите дни ще видим какво ще правя. 

Но тези атака са неоснователни и абсолютни глупости. Ние гледаме напред, ще си организираме европейското през февруари. 

На 14 март има извънреден Конгрес, на който ще бъде освободено цялото ръководство на федерация, в това число и неговият председател в мое лице. 

След това ще преценя какво ще правя. Решението ми да се откажа не е твърдо", заяви Маджид в интервю.

"Реших, че трябва да покажа на хората, че не мога да оставя този батак така и трябва да тръгна с рогата напред. 

Ядосах се много на случилото се, защото били пуснати някакви сигналчета към институциите, а реално аз съм подал сигнал срещу тях. Всички знаем за какво става въпрос. Няма да позволя името ми да се уронва по този начин и ще се боря. Накрая всичко ще излезе наяве", добави шефът на федерацията.

"В момента малко емоционално действам. Аз съм човек извън спорта и винаги ще има недоверие към мен. 

Това са хора, които са си приятели. Те се познават от много години, тренирали са заедно, печелили са медали заедно. Те си имат история. 

Аз съм неудобен за тях, защото съм външен, затова някои от тях, не всички, имат недоверие към мен. Аз ще понеса своята отговорност за случващото се и не се притеснявам от нищо", каза още Маджид.

"Европейската и световната федерация са наясно със случващото се тук. И от двете централи ми звъняха, за да ме питат защо искам да подавам оставка. 

Хората ме разбират и приемат решението ми нормално, но моята лична мотивация да организирам това европейско първенство след всичко случило се спадна. 

Не е същата, каквато беше в началото. Това е жалко, но съм сигурен, че ние ще направим едно хубаво състезание. 

Вярвам, че ще вземем медали в София и че в Париж на Олимпийските игри ще покажем неща, които ще бъдат положителни. Вярвам, че и там ще вземем медали, без значение какви са", завърши Маджид.

Европейското първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе в зала "Арена София" ще стартира на 12 февруари и ще завърши на 20 февруари.

Източник: БТА