0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Щастливите сестри Габриела и Стефани Стоеви бяха на седмото небе след победата над американките и историческото им класиране на 1/4-финал на олимпиадата в Париж.

"Първият гейм бяхме под напрежение, защото знаехме колко е важно да спечелим този мач. Започнахме срещата леко притеснени, защото не познавахме американките. Разучавали сме ги само от това което сме ги гледали на турнири и в интернет. Във втория гейм треньорката ни Петя Неделчева ни каза да сме по-спокойни, да разиграваме перото и да ги изморим. Мисля, че това ни помогна много да спечелим мача. След последната среща довечера ще се тегли жребият за елиминациите”, коментира Габриела след мача.

Според Стефани добрата тактика и разузнаването е било ключово за успеха им.

Двете сестри посветиха победата на Петя Неделчева, която днес става на 41 години.

„Това е най-хубавият подарък за нея. Когато я видяхме разплакана след мача, не успяхме дори да говорим, само й честитихме”, казаха те.   

 

Всичко за историческата им победа на игрите днес четете на: https://telegraph.bg/sport/olimpiada/istoricheska-pobeda-na-sestri-stoevi-gabriela-i-stefani-otnesoha-amerikanki-za-vtori-uspeh-v-grupata-i-si-osiguriha-miasto-v-top-8-na-olimpiadata-422835