0

К ения ще измести България от 30-ото място в класирането на нациите по медали на Летните олимпийски игри в Париж това лято. Прогнозата с виртуалното подреждане е на Gracenote е на базата на данни за резултати от големи световни и континентални състезания след Олимпиадата в Токио.

Според нея Кения ще бъде на 30-о място с 3 златни, 3  сребърни и 3 бронзови медала.

България зае 30-то място на предишната олимпиада в Токио преди 3 г. С 3 златни, един сребърен и два бронзови медала, общо 6.

САЩ ще оглави класирането по медали на четвърти поредни летни олимпийски игри в Париж 2024 - както по брой златни медали (39), така и по общ брой (123). В топ 10 следват Китай, Великобритания, Франция, Австралия, Япония, Италия, Нидерландия, Германия, Корея.

Китай, последната държава освен САЩ, която е била начело в таблицата с отличия, ще запази второ място с 35 титли, докато Великобритания, Австралия и Япония ще спечелят по 13, прогнозира Gracenote.

Украйна, чиито спортисти имаха затруднения да се подготвят за Игрите поради продължаващия конфликт, се очаква да спечелят три златни и общо 13 медала в Париж за 18-то място сред нациите

От 11-то до 30-то място са Канада, Испания, Унгария, Бразилия, Турция, Етиопия, Узбекистан, Украйна, Грузия, Дания, Полша, Нова Зеландия, Белгия, Сърбия, Румъния, Казахстан, Швеция, Иран, Ямайка и Кения..

В дъното на таблицата се очаква да са Таджикистан, Финландия, Сан Марино, Тринидад и Тобаго, КНДР, Фиджи, Панама и Виетнам да спечелят по едно бронзово отличие.

Източник: БТА