0

Ш вейцарката Корин Сутер спечели първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, който се проведе в канадския зимен център Лейк Луис. Сутер, която е олимпийска шампионка в спускането от Пекин 2022, финишира за 1:20.75 минути и постигна пета победа в кариерата си. Само на две стотни след нея втора остана Корнелия Хютер (Австрия), а трета се нареди Рангхилд Мовинкел (Норвегия) на 16 стотни зад Сутер. Победителката от двете спускания в Лейк Луис в петък и събота София Годжа (Ит) остана пета в супергигантския слалом на 36 стотни от първата.

Звездата на американските ски и четирикратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин пропуска скоростните стартове в Лейк Луис този уикенд, защото предпочете да се върне в Европа и да тренира в Австрия за предстоящите този уикенд гигантски слалом и слалом в Сестриере (Ит).

В генералното класиране за Световната купа след седем старта води Микаела Шифрин с 265 точки, следвана вече от София Годжа с 245, Уенди Холденер (Швейцария) и Корин Сутер с по 240, Петра Влъхова (Словакия) с 220 точки.