0

Ч етирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек (Полша) се класира за финала на Финалния турнир WТА в Канкун, Мексико с награден фонд 9 милиона долара.

Номер 2 в световната ранглиста Швьонтек победи първата поставена Арина Сабаленка (Беларус) с 6:3, 6:2 за 1.36 часа. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след третия гейм в събота и се доигран ден по-късно.

Така Швьонтек ще спори за трофея с американката Джесика Пегула и може да се върне на върха в световната ранглиста, ако спечели трофея.

Настоящата номер 1 Сабаленка елиминира Швьонтек на полуфиналите в този турнир преди година, но сега полякинята взе реванш. Тя направи един пробив в първия сет и два във втория и спечели мача сравнително лесно.

"Благодаря ви, че дойдохте. Благодаря ви за аплодисментите. Наистина го оценявам. Вие ни давате енергия да играем от декември до ноември. Наистина съм благодарна. Ще се видим утре", каза Швьонтек на публиката след мача.

Тя е изправена пред трудно предизвикателство срещу намиращата се във форма Пегула, която победи шампионката на Откритото първенство на САЩ Коко Гоф с 6:2, 6:1, за да стигне до мача за титлата.

Нито една от двете финалистки не е загубила сет досега в Канкун. Пегула победи Швьонтек в последната им среща на полуфиналите в Монреал, пише БТА.