0

П ървото от двете спускания за Световната купа но ски алпийски дисциплини за жени, което трябваше да се състои в Цермат-Червиния в събота, бе анулирано заради лошите атмосферни условия, обяви Международната федерация по ски (ФИС).

"Заради силния вятър и лошите прогнози за деня журито реши да отмени спускането днес", заяви говорител на федерацията в социалната мрежа Телеграм. Все още не е взето решение за второто спускане, което трябва да се проведе утре.

Това трябваше да е първото състезание, което ще се проведе в две страни - Швейцария и Италия. То бе отменено и през 2022 година заради липсата на сняг. Мъжките състезания от миналата седмица също бяха отменени, но заради вятър и обилен снеговалеж.

Първоначално организаторите забавиха старта с 45 минути, преди да вземат решението за отмяна на състезанието. Само една от трите предвидени тренировки се състоя.

От две години насам седем състезания на Цермат-Червиния са анулирани, което показва, че трудно има подходящо време на този ледник на повече от 3500 м надморска височина, пише БТА.