0

А мериканецът Томи Пол победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 на финала на турнира по тенис в зала в Стокхолм. До момента и двамата имаха по една титла в това състезание от сериите АТП 250, което е с награден фонд 767455 евро. 

От днес обаче Томи Пол е двукратен победител, а Димитров остава с един трофей и три загубени финала. 27-годишният американец взе и предимство от 2:1 в директните си мачове с хасковлията след поделени победи през 2020 на Откритото на Австралия и на US Open.
Срещата в Стокфолм продължи час и 24 минути, а българинът определено стана жертва на натрупана умора от 3-сетовия 121-минутен късен полуфинал в съботната вечер срещу Талон Грикспоор от Нидерландия.

Отпадането му пролича видимо в края на втората част.

Гришо записа 15-та загуба на корта от началото на годината, в която има 40 победи и една титла (в Бризбейн през януари). 
С премията от 61 235 евро от Стокхолм той вече има общ приход от награден фонд за 2024 г. от 2 901 300 щатски долара.

"Аз съм много щастлив и благодарен да играя пред вас тук. И толкова години съм го правил. Много е емоционално за мене и съм щастлив, че успях да се представя на това ниво", започна Димитров от корта, обръщайки се след мача към публиката, чийто любимец е.

"Също така и моят противник беше много добър, поздравления за Томи и за неговите хора, които са зад гърба му.

Ще говоря малко по-кратко, но също така искам да благодаря на моя екип. Направихме голяма стъпка напред, последните месеци бяха много трудни за мене по отношение на физическото ми състояние.

Бях контузен. И въпреки това, направихме възможното, за да играя на това високо ниво.

Има още няколко седмици да играя до края на сезона и съм много щастлив, че мога да го правя.

Благодаря на всички от организацията на турнира, чак до момчетата, които подаваха топките, съдиите.

Това място, на което се провежда турнирът, определено е едно от най-любимите ми. Благодарен съм за всичко, което правите за нас. Наистина беше една много специална седмица за мене и още веднъж поздравления за Томи", завърши джентълменски както винаги Григор Димитров.

Източник: БТА