0

Ч етвъртият в схемата Яник Синер потвърди амбициите си за титлата с категорична победа в три сета срещу аржентинеца Себастиан Баес на Откритото първенство на Австралия по тенис. 

Италианецът спечели с 6:0, 6:1, 6:3 и се класира за четвъртия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем. Синер записа шест аса и 34 печеливши удара и спечели срещу 26-ия поставен за по-малко от два часа при хладно и ветровито време в Мелбърн.

Най-доброто класиране на Синер на Откритото първенство на Австралия беше място на четвъртфиналите през 2022 година и сега прогнозите са отново да достигне тази фаза, като преди това трябва да преодолее Карен Хачанов на осминафиналите.

15-ия в схемата Хачанов, полуфиналист в Мелбърн миналата година, елиминира чеха Томаш Махац с 6:4, 7:6(4), 4:6, 7:6(5).

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас също не срещна трудности и преодоля французина Люка Ван Аше в три сета - 6:3, 6:0, 6:4. Седмият в схемата Циципас допусна леко подценяване в третия сет, в който изостана с 0:3, но след това отново намери ритъма си и обърна за 6:4.

В четвъртия кръг Циципас ще срещне 12-ия поставен Тейлър Фриц от САЩ, който навакса сет пасив и обърна  унгареца Фабиан Марошан с 3:6, 6:4, 6:2, 6:2, пише БТА.