0

Я ник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Поставеният под номер 8 в схемата италианец се наложи със 7:6 (4), 6:4, 6:3 срещу Даниел Галан.

21-годишният Синер се нуждаеше от тайбрек, за да поведе в първата част, но след това спечели седем поредни гейма и пое пълен контрол върху двубоя, продължил 2 часа и 40 минути.

"Беше му трудно, след като не се чувствах добре на корта. Опитвах се да се боря за всяка една топка. Знаех, че той сервира доста добре и опитах да спечеля най-важните точки. Може би сега е време за почивка и след това за тренировка. Ще видим какво ще се случи утре", заяви Синер.

В следващия кръг той ще се изправи срещу Роман Сафиулин. Руснакът победи поставения под номер 26 канадец Денис Шаповалов с 3:6, 6:3, 6:1, 6:3.

27-годишният Галан стана едва шестият колумбиец, който се класира в четвъртия кръг на турнир от Големия шлем и първият след Алехандро Фая на "Ролан Гарос" през 2011 година.

Андрей Рубльов също се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън". Руснакът, който е поставен под номер 7 в схемата, победи трудно със 7:5, 6:3, 6:7(6), 6:7(5), 6:4 Александър Бублик (Казахстан) за 3 часа и 17 минути.

Рубльов, който направи 20 аса в мача, ще се изправи срещу Новак Джокович или Хуберт Хуркач на четвъртфиналите.

При жените Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите след обрат с 6:7 (4), 7:6 (2), 6:3 срещу Белинда Бенчич.

Лидерката в световната ранглиста спаси два мачбола при собствен начален удар във втория сет, за да си осигури дебютно участие сред най-добрите осем на Откритото първенство по тенис на Великобритания. 

Полската тенисистка, която все още няма нито една титла от турнирите на трева, ще играе в следващия кръг срещу Елина Свитолина, която отстрани Виктория Азаренка в истински драма след 2:6, 6:4, 7:6(9).

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX