0

Н ационалният тим на България в състав Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова зае престижното 11-о място в отборното състезание на сабя на световното първенство в Милано.

Българките можеха да регистрират и по-предно класиране, не достигнаха някакви си само 3 туша разлика общо при двете им загуби от Япония и Италия дойдоха.

В първия си мач България победи с 45:27 Сингапур, което откри възможност за мач японките за класиране на четвъртфиналите. 

В него азиатките, бронзови медалистки от шампионата преди година в Кайро, изтръгнаха 45:43 и си осигуриха среща с настоящите световни вицешампионки от Франция.

България пък трябваше да продължи участието си в борбата за разпределение на местата от 9-о до 16-о. Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова започнаха с категоричен успех над Алжир с 45:32, след което дойде драматичното 44:45 от домакините от Италия.

В двубоя за 11-ото място България изоставаше с 28:40 от полуфиналиста от последното световно първенство Испания, но със страхотно представяне на Йоана Илиева "лъвиците" измъкнаха успех с 45:44.

Четвъртфиналите, полуфиналите и финалът са в неделя, когато приключва и шампионатът в Милано.