0

Г абриела Петрова направо дългоочаквано завръщане в сектора за троен скок след 18 месеца отсъствие. Сребърната европейска медалистка в зала от 2015 г. и четвърта от планетарния форум същата година участва извън класирането на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в столичната зала “Фестивална”. Възпитаничката на Атанас Атанасов постигна 14,38 метра в своя втори опит.

Петрова, която в последните две години имаше много здравословни проблеми, направи още един успешен опит, в който се приземи на 14,16 м. Постижението от 14,38 м е №1 в Европа за сезона, пише sportal.bg.

Нормативът за участие на световното първенство в зала в Глазгоу от 1 до 3 март е 14,62 м, като пред Петрова ще има още състезания, на което може да опита да се справи с този метраж. Балканиадата в Истанбул е на 10 февруари, а седмица по-късно в София предстои и националният шампионат за мъже и жени.

Титлата в дисциплината при девойките до 20 г. Спечели Надежда Вражева от Ботев (Пд) с 12,27 м. Среброто заслужи съотборничката й Петя Бозукова с един успешен опит от 11,69 м, а бронзът е за Михаела Иванова от „Джордан“ с 11,61 м.