0

Ф ренският баскетболист Тома Юртел, който в началото на сезона подписа с притежавания от държавния концерн „Газпром“ руски клуб Зенит Санкт Петербург, заяви, че не му пука за критиките срещу решението му. 

Той предпочете парите на газовия монополист, въпреки че през лятото подписа декларация за необвързаност с руски или беларуски клуб, който бе условие за участието му в националния тим на страната. Официално баскетболният Зенит, който е притежание на "Газпром", има годишен бюджет от 24,5 милиона евро. Колко ще получава Юртел не е изнесено в медиите, но със сигурност бившият играч на Барселона и Реал М ще прибере няколко милиона евро годишно (най-голямата заплата на баскетболист в Европа е на Никола Миротич от Барселона - 5,4 милиона евро годишно).

33-годишният гард публикува в профила си в социалната мрежа Инстаграм, че съобщенията и критиките, които получава, въобще не го трогват. 

„Само да информирам всички хора, които ми изпращат съобщения или пишат критични коментари относно решението ми да дойда в Русия – не ми пука. Така че спрете да си губите времето. И гледайте собствения си живот. Благодаря предварително“, написа Юртел.

След сключването на договора на баскетболиста с руския Зенит от Френската федерация по баскетбол увериха, че ако той изиграе и един мач за отбора, няма да може да играе за националния отбор на страната в предстоящите големи форуми, включително Олимпийските игри през 2024 година.