0

А нсамбълът на България по художествена гимнастика, спечелил златен медал от олимпиадата в Токио 2020, ще бъде увековечен на скулптура. Тя ще бъде изработена от скулптора Александър Давидов, който изненада вече трите ни индивидуални изпълнителки със свои статуи в деня на бенефиса „Сън“.

Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн бяха изобразени в моменти от свои съчетания, а скултурите бяха поставени във фоайето на столичен хотел, където грациите се събраха на купон след зрелищното изпращане в „Арена Армеец“ на 16 декември. 

Давидов вече е обсъдил с председателката на федерацията Илиана Раева идеята си за общо произведение на ансамбъла и тя се определя като изумителна. 

В същото време всички грации, техните треньори и ръководители получиха екзотичен подарък от един от своите спонсори. Това са обработени по специална технология „вечни“ рози, коята гарантира тяхната трайност.
Освен това гимнастичките получиха като подарък от бижутерска къща, чието лице е Раева, специално поръчани от нея колиета. Те са от злато с надпис Tokyo 2020, като на буквата T има вграден диамант.

От своя страна пък грациите изненадаха любимата си шефка с златна гривна, гравирана със следния надпис: Diamond Queen и с корона в края на надписа. Символиката е свързана с името, което получиха първите ни олимпийски шампионки още с появяването си на състезания.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilianaRAeva (@ilianaraeva63)