0

Г еорги Фъртунов - личният треньор на бившата ни звезда в биатлона Красимир Анев, който в момента се възстановява в реанимацията на ВМА, след като се самопростреля край язовир до Кюстендил на 1 ноември, разкри пред „Телеграф“, че състоянието на 36-годишния самоковец се подобрява.

ДРАМАТА С ПРОСТРЕЛЯНИЯ СПОРТИСТ: Красива военна в екшъна с Красимир Анев!

„Той е по-добре и вече е буден. Не може да говори, защото е интубиран, но реагира с жестове. Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите с федерацията, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015-а... Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови. Благодаря за съпричастността, която и вие демонстрирате“, коментира Фъртунов, който в момента работи в спортното училище в Самоков.

Драма

Както „Телеграф“ вече разкри, инцидентът с известния спортист е свързан с любовна драма. Анев е имал връзка със своя колежка в армията, където от 2021 г. работи като инструктор по физическата подготовка, но в средата на лятото тя е била преместена от Самоков в Кюстендил. Според източници от разследването, преди да се простреля, биатлонистът е видял момичето с друг.

Краси Анев в медикаментозна кома, лекарите се борят за живота му

Разследване

Военно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със случая на участника на три олимпиади. „Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи“, обясни говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова. По случая е образувано досъдебно производство и е в компетенциите на Военно-окръжна прокуратура-София.