0

И спанецът Рафаел Надал няма да играе повече мачове на отборния турнир по тенис за мъже „Лейвър Къп“ в Лондон (Великобритания), обявиха организаторите за агенция АП. Надал бе партньор на Роджър Федерер за отбора на Европа в петък вечер в мача на двойки, който бе последен в състезателната кариера на швейцареца.

Мястото на Рафаел Надал за срещата днес срещу американеца Тейлър Фриц бе заето Камерън Нори (Великобритания). Испанският тенисист е изтъкнал лични причини за отпадането си от надпреварата.

През нощта срещу събота пред испанските медии в Лондон Рафа, който скоро очаква да стане баща, обяви, че през последните седмици не се чувства добре заради напрежението. Той бе със зачервени очи заради сбогуването на Федерер малко по-рано след мача на двамата на двойки, загубен срещу Тиафо и Сок.

За сълзите си, които не скри пред публиката в зала О2 в Лондон, Рафа каза: „Аз съм доста чувствителен човек. И аз не се притеснявам. В крайна сметка плачът също е нещо хубаво. Понякога трябва да се освободиш от тези емоции, а все пак по някакъв начин част от живота ми също си отива (с отказването на Федерер). Така че е трудно."

Самият Федерер пък бе заменен на корта от италианеца Матео Беретини, но швейцарецът остана в отбора и седна като запалянко на скамейката на отбора на Европа, за да подкрепя останалите. 

Тази вечер в надпреварата се включва и сърбинът Новак Джокович, който ще се изправи срещу Франсис Тиафо от САЩ, а по-късно ще играе на двойки в екип с Беретини.

Роджър Федерер благодари в социалните мрежи на колегите си и на феновете, които го подкрепиха в последния му мач в професионалния тенис в петък вечер. Швейцарецът и Рафаел Надал загубиха на двойки срещу Франсис Тиафо и Джак Сок в лондонската зала "О2".

"Получи се магическа вечер. Още веднъж благодаря на тенисистите и феновете, които бяха с мен в този незабравим момент. За мен това значи всичко", пише Федерер в Туитър.