0

С ветовният вицешампион за ветерани в класическата борба Любомир Ламбов е претърпял тежка катастрофа преди турнира "Атанас Комшев" в Карнобат преди дни. В момента 70-годишният мъж е в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Нуждае се спешно от кръвопреливане, съобщава Gong.bg.

Семейството му се обръща с молба всеки, който има възможност да дари кръв в кръвния център на Бургас на името на Любомир Петков Ламбов - кръвната група няма значение.
Вчера кметът на община Малко Търново Илиян Янчев призова всички, които имат възможност, да дарят кръв за Любомир Ламбов, който е и почетен гражданин на странджанския град, където е роден.

Много жители на Малко Търново са се отзовали на апела на Янчев“, съобщи „Флагман“. Тази сутрин пред Общината го чакали хора, за да тръгнат заедно към Кръвния център в Бургас. Наложило се е кметът да организира микробус, с който да пътуват всички желаещи.

Ламбов е шампион на САЩ за 2017 г. по класическа борба за ветерани. От същата надпревара печели и бронзов медал в свободния стил. Става вицешампион на света от Атина през 2015 г. и трикратен бронзов медалист - през 2011 г. от Разибор (Полша), през 2012 г. от Будапеща, Унгария и през 2016 г. от Сайнеоки (Финландия).