0

С портният арбитражен съд (CAS) регистрира жалбите на Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната антидопингова агенция (WADA) по делото на руската фигуристка Камила Валиева, съобщава сайтът на CAS.

Посочено е, че в съдебната палата са регистрирани две жалби, които ще бъдат обединени в едно дело. Заявленията бяха получени в петък, 11 февруари, съответно в 20.45 и 22.00 ч. пекинско време (14,45 и 16 ч. българско време).

В близко бъдеще ще бъде назначен състав от съдии, които да се произнесат по този казус. Датата и часът на присъдата ще бъдат обявени по-късно.



На 11 февруари Международната агенция за тестване (ITA) потвърди информация за положителна допинг проба на руската фигуристка Камила Валиева. Според изявлението на ITA пробата, която й е направена на 25 декември 2021 г. по време на руското първенство по фигурно пързаляне, е дала положителна проба за забраненото вещество триметазидин.

На 8 февруари Валиева беше временно отстранена от състезанието от руската анти-допингова агенция РУСАДА, но подаде жалба. На 9 февруари отстраняването беше отменено от дисциплинарната комисия на РУСАДА.