0

А лександър Асенов, който спечели титлата на 200 м на световното първенство по лека атлетика в зала за спортисти с интелектуални увреждания в Реймс (Франция), започва подготовка за следващото си голямо състезание.

16-годишният българин е сред елита на световните състезатели със Синдром на Даун и ще представя страната ни на специалните олимпийски игри, които ще се проведат от 18-и до 26 март в Анталия (Турция). Състезателят ни Слав Петков ще участва на 100 и 200 м, а също на дълъг скок и трибой. В спринтовите дисциплини най-голям конкурент на Асенов отново ще бъде французинът Никола Варапен, който остана след нашето момче на световното в Реймс.

В същото време България за първи път ще има представител на световното първенство по ски-алпийски дисциплини за спортисти с интелектуални увреждания. Радена Ангелова ще участва на шампионата в Закопане (Полша) в началото на март. Слънчевото момиче, което има медали в леката атлетика и спортната гимнастика, ще се пусне в дисциплините слалом, гигантски слалом и Супер-Г.