0

М ладият нидерландски пилот Дилано ван'т Хоф е загинал при инцидент на пистата "Спа-Франкоршан", съобщиха от Формула 1.
18-годишният Ван'т Хоф, който караше за Дъч МП Моторспорт, е попаднал във високоскоростна катастрофа в участък с почти нулева видимост на състезание от Регионалния европейски шампионат на Формула 1.

Всичко се случи на входа на правата Kemmel, където имаше много малка видимост поради водата на пистата. Ван'т Хоф остана в средата на пистата и съперникът му Адам Фицджералд се блъсна в него - страшен T-образен удар, който задейства всички аларми.

Състезанието бе незабавно прекратено, медицинска помощ бе оказана на пилотите на самата писта. И Ван'т Хоф, и Фицджералд бяха прехвърлени в медицинския център, най-лошата новина беше потвърдена там. Дилано ван 'т Хоф не можа да оцелее.

Това беше трети сезон във FRECA за 18-годишния нидерландец, вторият с екипа на MP Motorsport. Той бе на 16-а позиция в генералното класиране. 

"Дилано умря в преследването на своята мечта, която бе да достигне върха на моторните спортове. Заедно с цялото семейство, което е нашата общност, изразяваме подкрепата си към семейството и близките му", каза изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Най-големият успех в кратката кариера на Ван'т Хоф бе през 2021 година, когато той спечели шампионата в Испанската Формула 4.

Предишният инцидент с фатален край на пистата "Спа" бе преди четири години, когато там по време на състезание от Формула 2 загина французинът Антоан Юбер.