0

А мериканският боксьор от мексикански произход Райън Гарсия (25 победи и 1 равен, непобеден) подлуди целия свят и себе си (спекулираше се с негови психични проблеми, залитане по алкохола и бурни нощи с жени в месеците преди двубоя), преди да излезе на ринга в Barclays Brooklyn Center миналата събота. Между въжетата обаче той беше като разярен звяр, развихри се и надви непознаващия загуба дотогава Девин Хейни (31 победи, 1 равен) със съдийско решение в средна категория.

Тъй като Гарсия бе по-тежък с 1,5 кг от необходимото тегло, мачът не бе зачетен за световната титла на WBC.

Но и без нея от наградния фонд на мача той е спечелил около 50 милиона долара, доста повече от съперника си.

След като му вдигнаха победно ръцете Гарсия се присмя на всички: „Момчета, наистина ли ме помислихте за луд?“, попита американецът публиката за слуховете за психическото му състояние, оказали се игра на нерви.

Накрая се оказа, че „лудият“ Гарсия се е погрижил и за допълнителна премия – заложил е 2 милиона долара за своя победа, което не е незаконно.

Така е прибавил в крайна сметка още 12 милиона зелени гущери към банковата си сметка.

„Ако го правите, залагайте на себе си. В допълнение към това, което направихме, ние се „храним“ добре: около 50 милиона (вероятно повече) за една нощ, не е лошо. Ще оставя Бог да ме води как да използвам тези пари. Амин“, сподели в мрежите си боксьорът на легендарния Оскар де ла Хоя.