0

С офия Годжа ще се опита да участва на олимпийските игри в Пекин, въпреки че е получила три контузии след тежкото падане на Супер Г от Световната купа в Кортина д'Ампецо (Ит) в неделя. Звездата в скоростните дисциплини има поне три контузии след инцидента. Тя е с усукани връзки в лявото коляно, частично скъсана връзка, а освен това има малка фрактура в пищяла в крака, както и увреждане на сухожилие. Годжа направи шпагат на трасето, а след това падна, удари си главата и мина през врата. 

Италианката вече започна рехабилитация. Тя със сигурност ще пропусне гигантския слалом на олимпиадата на 7 февруари, както и Супер Г на 11 февруари. Годжа се цели в спускането, където ще се опита да защити олимпийската си титла от Пьонгчанг през 2018. Тя  трябва да участва в поне една от тренировките преди спускането на 12, 13 и 14 февруари. 

„Разочарована съм, но вече започнах терапия и целта е да защитя олимпийската титла в дисциплината, която обичам най-много“, каза Годжа, която вече веднъж претърпя операция на връзки на лявото коляно през 2013. 


Тя трябваше да е знаменосец на Италия на церемонията по откриването на 4 февруари, но вече не е ясно дали ще пристигне в Пекин дотогава. 

Президентът на италианския олимпийски комитет Джовани Малаго е уверен, че Годжа ще успее: „Тя е въплъщение на олимпийския дух и ценности, не се предава лесно. Сигурен съм, че ще направи всичко възможно, за да ни зарадва.“