0

С партак Плевен триумфира за втори пореден път в НБЛ. След като преди седмица възпитаниците на Тодор Тодоров победиха ЦСКА, днес те взеха скалпа и на другия столичен отбор в мъжкия баскетболен елит - Левски.

Плевенчани спечелиха двубоя със 77:65 (20:17, 15:17, 23:17, 19:14) в последна среща от втория кръг на шампионата.

Така тимът на Спартак Плевен вече е лидер във временното класиране след изиграването на първите два кръга. Амбициозният състав разполага с перфектен актив от 2-0 на сметката си, като зад него се нареждат Берое, Рилски спортист и Черноморец, които също са без загуба до момента. Левски пък е в дъното, след като и през миналата седмица загуби двубоя си срещу Рилецо в столицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBLBulgaria (@nbl_bulgaria)

За плевенчани предстои гостуване на Берое в Стара Загора в неделя, докато Левски ще почива, а на 30 октомври се изправя срещу шампиона Балкан в Ботевград.

Изключителен мач за домакините днес направи Цветомир Чернокожев, който през миналия сезон бе част от „сините“. Тежкото крило влезе от резервната скамейка, но това не му попречи да завърши мача като най-резултатен за победителите с 18 точки и 3 борби, при това със само два пропуска от игра - 7/9, включително 4/5 от тройката.