0

Л идерът в редовния сезон Нефтохимик 2010 (Бургас) победи като гост ЦСКА с 3:1 (20:25, 25:22, 25:20, 25:22) и намали изоставането си в полуфиналната серията на мъжкото волейболно първенство на България.

"Червените" водят с 2:1 победи, играе се до три успеха в пет мача, а четвъртата среща е утре от 18.00 часа отново в София. При нов успех на бургазлии ще се играе пети мач в Бургас, ако домакините запишат победа, то серията приключва и състезателите на Александър Попов се класират за финала.

Играчите на ЦСКА спечелиха първия гейм, но в следващите три бургазлии доминираха и направиха обрат, за да запишат първа победа в серията.

Домакините бяха водени от Александър Симеонов, след като старши треньорът Александър Попов беше наказан по време на втория двубой в Бургас и изгледа мача от трибуните. 

За разлика от първите два мача, ЦСКА показа проблеми в посрещането, включително и повече грешки (домакините завършиха с 30 грешки срещу 27 за техните опоненти).

Най-резултатен за успеха беше Аксел Трухчев с 23 точки, с 18 точки се отчете Матей Михайлович.

За "червените" Димитър Димитров реализира 18 точки, а 12 точки добави Симеон Александров.

Старши треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас)  Атанас Петров беше доволен от победата на тима с 3:1 гейма като гост на ЦСКА. "Червените" водят с 2:1 победи, играе се до три успеха в пет мача, а четвъртата среща е утре от 18.00 часа отново в София. 
"Технически погледнато, разликата дойде от тяхното посрещане. В първите два мача те бяха перфектни в този елемент, а може би и нашият сервис беше много по-силен днес. Намерихме нашия ритъм, играхме както през сезона, с разум, без екстравагантности", каза Петров.

"Това, което не успяхме да направим в Бургас, го направихме днес тук. Победа днес - надявам се това да ни даде малко въздух, бяхме в тежко положение.

Знаехме, че за нас днес сезонът завършваше, ако бяхме загубили. Благодаря на момчетата, че играхме по-умно. Вървеше ни началният удар, не допуснахме толкова грешки. Посрещането на ЦСКА също изигра роля.

И в двата отбора се наблюдава умора. За утрешния мач, ключът ще бъде в по-малкото непредизвикани грешки. Трябва да играем по един по-хитър начин, както успяхме да го направим днес", коментира разпределителят на гостите Иван Станев.

"Много трудно се завършват такива серии, в които повеждаш с 2-0. Може би очаквахме сами да се надиграят“, недоволен бе капитанът на ЦСКА Ивайло Стефанов.

„Говорихме си, че няма да се предадат без бой. Те не ни изненадаха с нищо, ние си направихме нашите грешки, които повлияха на резултата. Надявам се да успеем да се съберем. Няма човек, който е в ЦСКА, който да не иска победата. И в четвъртия гейм им казах - играем, падаме, ставаме. Надявам се да си изкараме поуките от някак бездушното ни представяне днес и да покажем друго лице утре", каза капитанът на ВК ЦСКА Ивайло Стефанов.