0

Н ай-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу чилиеца Николас Джари в петък по обяд. Четвъртфиналът им от турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай е втори мач от програмата на централния корт.

Двубоят е насрочен да започне в 11.30 часа българско време. Преди това ще се проведе един от полуфиналите на двойки - Марсел Гранойерс/Хорацио Себайос - Ринки Хиджиката/Камерън Нори.

Григор вчера смая всички, записвайки страхотна победа срещу световния №2 Карлос Алкарас - 5:7, 6:2, 6:4. Навършилият вчера 28 години Джари пък елиминира Диего Шварцман - 6:3, 5:7, 6:3. Именно поради тази причина мачът на Димитров се очаква с огромен интерес в България.

До момента хасковлията и чилиецът са се срещали два пъти. Григор все още е без успех срещу Джари. Чилиецът първо надделя срещу българина на финала в Женева през пролетта (7:6, 6:1), а през 2019 г. триумфира на осминафинал в Барселона - 2:6, 6:4, 7:6.

За утре има изненада. След двубоя между Димитров и Джари ще се състои специална церемония с участието на Роджър Федерер, с която организаторите ще почетат Маестрото.