0

З а поредна година представителният отбор на Специалните сили на Българската армия си извоюва по безапелационен начин шампионската титла в Държавния военен шампионат по волейбол. За четвърти пореден турнир, мъжете от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) нямат загубен гейм от началото до края.

Състезанието се проведе от 27 до 30 септември в НВУ „Васил Левски“. На второ и трето място останаха отборите съответно на Съвместното командване на силите и на Сухопътни войски.

Като най-добър нападател в шампионата бе отличен най-новото попълнение в представителния отбор на Специалните сили р-к Станислав Петков, а купата на победителите бе връчена на капитана на отбора младши сержант Станислав Величков.

„Доволен съм от проведената подготовка и цялостното участие в шампионата. Благодаря на ръководството на Специалните сили за подкрепата и на момчетата за отдадеността и добре свършената работа“, каза треньорът на отбора на СКСО ц.сл. Георги Михов.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев лично подкрепяше своя отбор в полуфиналната и финалната битка и след последната победна точка и връчването на шампионската купа, отвори шампанското на победителите.

„Аз и всички мъже и жени от Специалните сили на Българската армия се гордеем с вас! Днес вие сте нашето лице и защитихте високото спортно ниво на Силите за специални операции в поредното първенство от календара на Министерство на отбраната. Вие показахте на всички как трябва да изглеждат в спортните битки армейските спортисти!“. С тези думи генерал-майор Матеев се обърна към своите момчета и им пожела да продължат да демонстрират високия си професионализъм и на местата, на които служат във формированията на СКСО.