0

Р ъководството на волейболната федерация взе спешни мерки, за да спаси сезона в женското си направление. Както е ясно, само три отбора бяха подали заявки за участие в определения за това срок. 

Заради това днес президентът на БФВ Любо Ганев проведе среща с генералния партньор за женското първенство "Демакс", на което бе решено да бъде променено цялостното финансово стимулиране на клубовете в лигата. 

„Отчитайки предизвикателните времена и финансовите затруднения за клубовете, ще бъдат поети съдийски разходи, транспортни разходи и настаняване при определени условия“, се казва в решението след срещата. 

Друга мярка е, че на мястото на подалия оставка шеф на НВЛ за жени Живко Желев бе назначен административният директор на БФВ Станислав Николов.

"Отдавна съм приел развитието на женския волейбол като мисия в своя живот, коментира вицепрезидентът на централата и собственик на „Демакс“ Петър Кънев. - Когато времената са по-трудни, не трябва да се отказваме, а да даваме повече от себе си в името на каузите, в които намираме смисъл. По такъв път поемаме и ние. Новото оперативно ръководство вече работи активно с клубовете и потенциални нови партньори и се очакват добри новини за отборите и Национална волейболна лига-жени. Ще потърсим варианти да увеличим финансирането.

Стремежът ни е да намерим партньори, които да допринесат за увеличаване на бюджета на Национална волейболна лига жени, като аз лично държа чрез различни стимули тези средства да влязат директно при клубовете", заяви Кънев