0

С портният министър Радостин Василев направи обобщение на първите си дни в министерството, след като проведе днес срещи с представители на футболните ЦСКА и Левска.

"7 дни съм министър и повярвайте ми обемът на информация, с който в момента оперирам, е огромен. Оказа се, че тази система е била затлачена изключително дълго време, обяви Василев. - Съвсем скоро, когато имаме готовност ще направим специален брифинг, за да ви запознаем с много интересни данни както от управлението на министерството, така и във връзка със спортните имоти. Ще е много интересно това, което ще се случи в следващите месеци във връзка с министерството. Наследство нямам, защото аз поемам едно министерство с много проблеми. По-скоро наследих казуси, които са тлеели във времето. Не знам дали някой е имал смелостта и желанието, но те не са решавани. По-скоро това е едно министерство, което е огледало на държавната политика и то е микропредставителство на това, което се е случило в държавата. От Левски и ЦСКА потвърдиха моето мнение, че липсата на прозрачност и неяснотите относно процедурите и други неща водят до там, че в момента аз в рамките на една седмица трябва да намирам път към разрешаването на важни казуси, които са натрупвани 15-20 години", каза министър Радостин Василев. 

В същото време се разбра, че бившият спортен журналист и бивш пресаташе на футболния ЦСКА Иван Ченчев оглавява парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-то Народно събрание. Депутатът от БСП бе част от комисията в продължение на четири години в 44-то НС, като е бил народен представител в още три парламента. 


Интересното е, че бившият спортен министър Красен Кралев от ГЕРБ ще му бъде заместник. Другите заместници в комисията са Инна Иванова от Продължаваме промяната, Сезгин Мехмед от ДПС и Цвета Галунова от Възраждане, а сред членовете е и Стефан Апостолов от ГЕРБ, който е футболен съдия и бе сред кандидатите за новия Изпълнителен комитет на БФС, но не бе избран.