0

Д ействията на Григор Димитров като играещ капитан на България на турнира за смесени отбори „Юнайтед Къп“ в Австралия са изкъсо следени както на корта, така и извън него.

Той бе обявен за спортсмен, след като в напрегнатия си мача с Давид Гофен при отсъдена грешка (пристъпване при сервиса) Гришо предложи на белгиеца да изпълни отново първия си сервис, което накара коментатора на Tennis TV да възкликне, че такова нещо не се е случвало досега.

А после Григор коментира тази си проява така: „Знам как сервира Давид, никога не е толкова близо до линията. За мен спортът е спортсменство, приятелство и много други неща“.

Още в първия мач на България срещу Гърция пък Григор бе „изловен“ трескаво да подава кърпите с лед, за да облекчи болките в краката на Изабелла Шиникова. 

Целодневното му прекарване на корта като капитан на България пък го принуди дори да вечеря там.

Иначе след победата над Белгия Гришо направо сияеше от щастие и бе доволен, че всички в състава са се включили.

Срещата на смесени двойки бе решителна за крайния изход на сблъсъка с Белгия, но това не попречи на Димитров да заложи на единствения, който до момента не бе играл в турнира – Александър Лазаров.

„Аз трябва да почина малко“, призна развълнуваният Димитров, имайки предвид емоциите. „Много съм горд, само това мога да кажа. Всички дадоха всичко от себе си. Само това можем да искаме в нашия спорт. Много трудни условия, различен формат, всички трябва да се поддържаме. Отново го казвам – горд съм от тях. За мен беше трудно да взема решението за някои неща, но съм доволен, че нещата се получиха така и всички успяха да играят. Исках всеки да бъде част от това и да даде максимума. Чувстваме се доста добре сега.“