0

В довицата баскетболната легенда Коби Брайънт Ванеса спечели дело за една от най-големите инвестиции, правени някога от баскетболист, според TMZ.

През 2013 г. петкратният шампион на НБА инвестира 6 милиона долара в 10-процентен дял в компанията за спортни напитки BodyArmor. Няколко години по-късно компанията е продадена на Coca-Cola за 5,6 милиарда долара. Според публикации в медиите тази инвестиция е донесла на семейство Браянт 400 милиона.

През 2019 г., шест месеца преди Коби да загине при катастрофа с хеликоптер, президентът на Kobe Inc. Моли Картър каза, че Брайънт й е обещал 2 процента от своя дял. Баскетболистът твърди, че никога не е давал подобно обещание.

Картър се обърна към съда, Ванеса Брайънт не само се защити, но и подаде насрещен иск, твърдейки, че Картър е нарушил задължението да действа в интерес на компанията и клаузата за неразкриване, като е обидил баскетболиста и семейството му.

Ванеса твърди, че Картър е нарекъл Брайънт „задник“, „глупаво самородно копие“ и „коза“. Той също така е нарекъл вдовицата на Брайънт "шибан дявол", "кучка" и "псих", и дори се е подиграл на новородената дъщеря на Ванеса, като казал, че има "ботокс устни".

Ванеса разказа още как веднъж, когато Моли работела за компанията, я взели на Мача на звездите на НБА, но в самолета се оплакала, че на борда имало „много екстравагантни чернокожи“.  Делото отива в арбитраж и Ванеса печели както делото, така и насрещния иск. Тя получи над 1,5 милиона долара адвокатско обезщетение.